Opbouw van het project

OPBOUW VAN HET PROJECT

 

Het project  CIRKEL VAN HET LEVEN  bestaat uit

 

  • Fotowedstrijd  CIRKEL VAN HET LEVEN     januari 2019

 

De inspiratiebron voor het fotoproject is het beeldmateriaal van de grootste fototentoonstelling ter wereld ‘The Family of Man’. (zie onderstaande beschrijving)

Aan de hand van de thema’s van ‘The Family of Man’, die is samengesteld in 1955, zullen we opnieuw proberen een fotomonument te scheppen in deze tijd.

 

THEMA’S                           

 

  1. OORSPRONG – geboorte
  2. LIEFDE familie
  3. SPEL feest, muziek                                               
  4. CULTUUR groep, religie, rituelen
  5. WERK
  6. LIJDEN eenzaamheid, oorlog
  7. VERGANKELIJKHEIDouderdom, dood

 

 

 

 

Er wordt een fotowedstrijd rondom deze thema’s gehouden met een vrije inschrijving.

Fotoverenigingen, amateur- en professionele fotografen en kunstenaars uit Etten-Leur en omgeving worden benaderd om deel te nemen.

De middelbare scholen in Etten-Leur gaan met 600 leerlingen binnen het vak Culturele Kunstzinnige  Vorming (CKV) aan de slag met de thema’s van de CIRKEL VAN HET LEVEN.

Daarnaast willen we ook nieuwe Nederlanders benaderen zodat ook zij hun beelden met ons kunnen delen. Hierdoor ontstaat er een mondiale kijk op de weg die een mens aflegt.

 

Een commissie jureert de fotowedstrijd en maakt zo een selectie uit al het aangeboden fotomateriaal. De keuze voor een bepaalde foto in een categorie is mede afhankelijk van de creatieve mogelijkheden binnen de uitvoering van CIRKEL VAN HET LEVEN. De fotografen van deze selectie mogen ook een beeldend idee koppelen aan de presentatie van hun foto. De uiteindelijke vormgeving wordt in samenwerking met de kerngroep en de uitvoerende deelnemers bepaald.

Deze geselecteerde/winnende foto’s vormen daarmee de basis voor de uitvoering CIRKEL VAN HET LEVEN

 

 

 

 

  • Drie fototentoonstellingen CIRKEL VAN HET LEVEN van in 2019

 

Deze exposities laten een beeld zien van de mens – een weg van geboorte tot de dood- gezien door de ogen van zowel jongeren, ouderen en mensen van buiten onze eigen cultuur.

Een eerste selectie van de aangeleverde foto’s zal worden gemaakt in januari 2019. Voor de drie exposities worden 3 x 70 foto’s geselecteerd.

Deze foto’s worden geëxposeerd op drie verschillende locaties 8 juni t/m 16 juni 2019.

Het werk van de leerlingen van de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur zal te zien zijn op hun eigen school en het Munnikenheide College Etten-Leur zal exposeren in de Lambertuskerk in samenwerking met ZIEL.

Het overige fotomateriaal wat door fotoverenigingen en vrije inschrijvingen wordt aangeleverd zal te zien zijn in de Nieuwe Nobelaer.

Uit het geëxposeerde werk wordt door een commissie een verdere selectie gemaakt voor de uitvoering van CIRKEL VAN HET LEVEN

 

 

  • De uitvoeringen van CIRKEL VAN HET LEVEN in 2021

 

Zodra het cultureel centrum de Nieuwe Nobelaer klaar is voor de sloop zullen deze grote kale ruimtes worden klaar gemaakt voor de uitvoeringen van de CIRKEL VAN HET LEVEN.

Het publiek maakt een tocht door heel het gebouw waar in elke ruimte een levens-thema verbeeld wordt. Op verrassende beeldende en creatieve manieren zullen foto’s als projecties worden verwerkt in een samenspel van verschillende kunstvormen zoals muziek, zang, dans, poëzie, belichting, etc. .

Muziekgroepen, koren, toneel- en dansgroepen, gilden van Etten en Leur en vele anderen zullen deze tocht door alle tijden vormgeven waarbij het beeld een extra dimensie moeten krijgen.

Door gebruik te maken van het ‘carrouselmodel’ kunnen er meer mensen tegelijk de uitvoering meemaken. Het publiek ( 150 personen per ruimte) loopt naar de volgende zaal en de volgende groep maakt een nieuwe start. Totaal zullen er naar schatting in twee avonden (5 uitvoeringen per avond) 1500 mensen deze tocht kunnen beleven. Mocht er behoefte zijn aan meer uitvoeringen dan kan er worden eventueel opgeschaald worden naar 3 avonden zodat er nog meer publiek ( 2250 p.) bereikt wordt.