Fototentoonstelling Cirkel van het Leven

Cirkel zwart met tekst

FOTO EXPOSITIES  CIRKEL VAN HET LEVEN

De inspiratiebron voor het fotoproject Cirkel van het Leven is het beeldmateriaal van de grootste fototentoonstelling ter wereld ‘The Family of Man’ in Clervaux – Luxemburg

Aan de hand van de thema’s van ‘The Family of Man’, die is samengesteld in 1955, hebben we opnieuw een fotodocument over het leven van de mens gemaakt in deze tijd.

THEMA’S                           

 1. OORSPRONG – geboorte
 2. LIEFDE familie
 3. SPEL feest, muziek                                               
 4. CULTUUR groep, religie, rituelen
 5. WERK
 6. LIJDEN eenzaamheid, oorlog
 7. VERGANKELIJKHEIDouderdom, dood

We hebben meer dan 300 foto’s ontvangen uit de regio Etten-Leur en ook ver daarbuiten, voor het samenstellen van het fotodocument CIRKEL VAN HET LEVEN !

De middelbare scholen, KSE en Munnikenheide College in Etten-Leur, zijn binnen het vak Culturele Kunstzinnige Vorming aan de slag met de thema’s van de CIRKEL VAN HET LEVEN. De leerlingen hebben met grote inzet het fotoproject succesvol afgesloten. Er zijn mooie, ontroerende en bijzondere beelden verzameld rondom alle thema’s van het leven. Het fotomateriaal voor de expositie van de leerlingen is door de docenten beoordeeld en geselecteerd in samenwerking met stichting Art2gether.

De selectie en jurering van de vrije inzendingen voor het fotodocument Cirkel van het Leven, is verricht door een commissie bestaande uit:

 • Emily Wiessner              – professioneel fotografe
 • Philip Corsius                –  docent Media en Cultuurwetenschappen Universiteit Utrecht, schrijver en spreker Storytelling, docent Storytelling Fontys University .
 • Wilma Borm-Dekkers –  beeldend kunstenaar, docent Beeldende Vorming, artistieke leiding project Cirkel van het Leven.

 

 

 

OFFICIËLE OPENING FOTOTENTOONSTELLING

6 JUNI – N.NOBELAER om 20 uur.

            Kunstuitvoering bij opening tentoonstellingen

20170414_183910

Bij de officiële opening van deze fototentoonstellingen op 8 juni 2019 zal op de locatie van de Nieuwe Nobelaer een uitvoering gegeven worden, waarbij verschillende kunstvormen samenkomen zoals poëzie, dans, zang en fotografie. Dit als opmaat voor de uiteindelijke grote culturele uitvoering van CIRKEL VAN HET LEVEN.

Alle tweehonderd geselecteerde foto’s van de leerlingen en vrij inzendingen zullen hier te zien in een bijzondere fototentoonstelling bij deze opening op donderdag 6 juni !

 

Fototentoonstellingen Cirkel van het Leven – 8 juni tot en met  16 juni 2019.

Het werk van de leerlingen van de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur en het Munnikenheide College zal te zien zijn  in de Lambertuskerk in samenwerking met ZIEL.

Het overige fotomateriaal wat door fotoverenigingen en vrije inschrijvingen is aangeleverd zal te zien zijn in de Nieuwe Nobelaer.

Deze tentoonstellingen lopen gelijktijdig – kunstroute – en het publiek wordt gestimuleerd om beide de exposities te bezoeken d.m.v. een publieksjuryring/publieksprijs.

Uit het geëxposeerde werk wordt door een commissie een verdere selectie gemaakt voor de kunstuitvoering van CIRKEL VAN HET LEVEN.

 

 

KUNSTROUTE   ART2GETHER & ZIEL

CIRKEL van het LEVEN  & kunstexpositie GELUK(T)

8 juni t/m 16 juni 2019 

LOCATIES

NOBELAER   fototentoonstelling vrij inzendingen

 • Officiële opening do. 6 juni : 20 -22 uur
 • 2de Pinksterdag  10 juni :     13 – 17 uur
 • 11  t/m  za. 15 juni :        13 – 17 uur
 • verder te bezichtigen tot 1 september tijdens openingstijden N. Nobelaer.

 

LAMBERTUSKERK   fototentoonstelling leerlingen KSE en M.H.C 

 • 8 juni t/m/ 16 juni               13 – 17 uur

 

XEL  kunstexpositie GELUK(T) 

 • 8 juni t/m/ 16 juni               13 – 17 uur